İçeriğe geç

Marul Hangi Gübreyi Sever

Marul hangi gübre kullanılır?

Marul yetiştirilen ülkelerde gübreleme şu şekilde olmalıdır: Temel gübre olarak %70 fosfor ve potasyum kullanılır. Yani dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum uygulanmalıdır.

Marulun büyümesi için ne yapmalı?

Marul bitkisi bol güneşi sever ve azot ve humus bakımından zengin topraklarda yetişir. En yaygın mesafe marul bitkileri arasında 20–30 cm, sıralar arasında ise 50–60 cm’dir. 1 hektarlık (10.000 metrekare) bir alanda yaklaşık 50.

Marula’da hangi gübre kullanılır?

Toprakta yeterli organik madde yoksa dekara 4-5 ton yanmış gübre atılır. Toprağa gübre atılacaksa mevcut besin maddeleri dikkate alınarak gübreleme programı yapılmalıdır.

Marul kaç günde bir sulanır?

Marul suyu seven bir bitkidir. Bu nedenle, toprak nemini emdikten sonra, kurumadan önce her zaman sulanmalıdır.

Yeşilliklere hangi gübre atılır?

Marul, roka, maydanoz ve dereotu gibi yeşil bitkiler suyu ve azotlu gübreyi sever. Hasattan önce ve hasat sırasında uygulanan potasyum gübresi raf ömrünü ve lezzeti garanti eder.

Marul ne ister?

Toprak tercihi: Marul, iyi drene edilmiş, hafif, humus bakımından zengin ve verimli topraklarda en iyi şekilde büyür. pH değeri 6 ile 7 arasında olan topraklar marul için idealdir. İklim koşulları: Marul serin iklimleri tercih eder. 15-20°C’lik bir sıcaklık aralığı optimum büyüme için uygundur.

Marul yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Marul yetiştirirken dikkat edilmesi gerekenler: Toprağın yeterli besin içermesi ve iyi drenaj özelliklerine sahip olması gerekir. Ayrıca marulun yetiştirildiği alanın gölgeli olması, aşırı sıcaktan korunurken güneş ışığı alması önemlidir.

Marulun solmaması için ne yapmalı?

Marulu sirkeli suda beklettikten sonra yıkayın, kağıt havluyla kurulayın ve bir fermuarlı poşete koyun. Ve fermuarlı poşeti havasını alarak kapatın. Buzdolabının sebze bölmesine koyun. Kağıt havlu marulun sert kalmasına yardımcı olacaktır.

Marulun yaprakları neden sararır?

Bu eksiklik marulda sarı yapraklara yol açar. Azot eksikliği olan topraklarda büyüme yavaşlar, verimlilik azalır ve renk bozulması meydana gelebilir. Azot çok yüksekse yapraklar yanar ve ürün marul hasadından hemen sonra solar.

En verimli gübre nedir?

Buradan şu sonucu çıkarıyoruz: En etkili organik gübre kaz gübresi iken, en az etkili olanı tavuk gübresidir.

Hangi gübre verimi artırır?

NPK gübreleri: Azot (N), fosfor (P) ve potasyum (K) içeren NPK gübreleri bitkilerin temel besin ihtiyaçlarını karşılar. Bu gübreler bitki büyümesini destekler ve verimliliği artırır.

Meyveyi büyütmek için hangi gübre kullanılır?

Meyve ağaçları, pH’ı 6,5-7,5 ve yeterli organik ve inorganik besin içeren topraklarda yetişir. Topraktaki organik madde içeriği yetersizse, dekar başına 3-4 ton yanmış gübre önerilir. Gübre azsa, her fide çukuruna bir kova yanmış gübre toprakla karıştırılıp kullanılabilir.

Marul kaç santim arayla dikilir?

2 cm derinlikte ve 4-6 cm aralıklarla sıralara dikim yapılır. Fideler 2-3 yapraklı olduğunda seyreltme yapılır. Dikim sırasında köklerin zarar görmesini en aza indirmek için 25 x 30 cm aralıklarla toprağa ekilir. Son yıllarda fide yetiştirmek için saksılar da kullanılmaya başlanmıştır.

Marul sapa kalkma nedir?

Sıcaklık genellikle marul bitkisinin saplanmasına neden olur, çoğu çeşit 24°C’nin üzerinde zayıf büyür. Serin sıcaklıklar daha iyi performans sağlar, 16-18°C tercih edilir ve 7°C’ye kadar olan sıcaklıklar tolere edilebilir. Günün en sıcak kısmında kısmi gölge olan sıcak bölgelerdeki bitkiler daha yavaş köklenir.

Marul kaç günde topraktan çıkar?

Ekimden hasada kadar geçen süre ortalama 65-130 gündür. Ekimden hasada kadar geçen süre ortalama 30 ila 70 gündür. Hasat için hazır olan marulları hasat etmek için başları kök boğazından kesilir. Günümüzde yaprakların toprak kirliliğinden korunması için girişimlerde bulunulmaktadır.

Kıvırcık hangi gübreyi sever?

Domates üretiminden sonra ektiğimiz lahana salatasında ilk yabani otlar belirdi. Hava sıcak olacağı için çapalamadan önce bir kez gübreleme yapmamız gerekiyor. Marul bitkisi azot, potasyum ve kalsiyum gübrelemesini sever.

Sebze verimi için hangi gübre kullanılır?

Sebze yetiştiriciliğinde yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmek için kükürt ve çinko içerikli beş besin elementli temel gübre kullanılıyor.

Marula için hangi ilaç kullanılır?

Marul yaprak biti pestisiti olan Movento* kimyasal kontrolde yardımcı olabilir. Toplamda, her 3-5 adımda sürgünlerden ve genç yapraklardan 20-40 örnek alınır. Yaprak başına zararlı sayısı 10-20 aralığındaysa, büyüteçle saymak pestisit kullanılması gerektiğini gösterir.

Marula potasyum ne zaman verilir?

Bu gübre soğan ve sarımsaklara baş büyüklüğünden itibaren uygulanabilir. Son olarak potasyum nitrat gübresi yenilebilir bitkilere, yani marul, lahana ve süs bitkilerine, gelişme periyodunun herhangi bir zamanında uygulanabilir.

Kaynak: duce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mcgrup.com.tr