İçeriğe geç

Belediyenin Aldığı Köpekler Nereye Gidiyor

Sokaktan toplanan köpeklere ne oluyor?

Parlamento tarafından kabul edilen yeni yasa, sokaklarda bulunan tüm köpeklerin toplanıp sahiplenilene kadar barınaklarda bakılmasını gerektiriyor. Belediyelere 31 Aralık 2028’e kadar koruyucu evler inşa etme ve mevcut koşulları iyileştirme süresi veriyor.

Toplanan köpekler nereye gidiyor?

Yasaya göre, sahipsiz hayvanlar, sorumlu belediyeler tarafından hayvan bakım istasyonlarına götürülüyor ve rehabilite edilen köpekler, sahiplenilinceye kadar orada tutuluyor.

Sahipsiz köpekleri kim topluyor?

Halk sağlığı açısından tehdit oluşturan sahipsiz köpeklerin yakalanarak Veteriner İşleri Müdürlüğü Kafes Bölümünde toplanması ve daha sonra hayvan barınağına götürülmesi.

Belediye köpekleri ne yapıyor?

Ötanaziye ihtiyaç duymayan köpekler sokaklardan alındıktan sonra kısırlaştırılır ve aşılanır. Ancak bu köpekler tekrar sokaklara salınmaz, hayvan barınaklarında bakılır. Yerel yönetimlere sorumluluk alanlarında hayvan barınakları inşa etmeleri ve başıboş köpekleri toplamaları için iki yıl süre verilir.

30 gün sonra sokak köpeklerine ne olacak?

Her köpeğin sahiplenilmesi için 30 günü vardır. Bu süreden sonra sahiplenilmeyen köpekler enjeksiyonla uyutulur. Sokaklardan toplanan yeni köpekler, uyutulan köpeklerin terk ettiği barınaklara götürülür ve aynı işlem tekrarlanır. Sahiplenilen hayvanlara ayrıca mikroçip takılır ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından izlenir.

Sokak köpekleri toplamak kimin görevi?

Yukarıda belirtilen maddeleri değerlendirme ve evsiz veya başıboş hayvanları kontrol etme ve izleme görevi öncelikle ilçe belediyelerine aittir. Ancak, şehir belediyesinin hayvan barınakları inşa etmekle görevlendirilmiş olması da önemlidir.

Başıboş köpekleri kim topluyor?

Belirtilen hayvanlar, belediyeler ve hayvan barınakları kurmak zorunda olmayan özel devlet idareleri tarafından hayvan bakım istasyonuna götürülür.

Sokak köpekleri için ne yapabilirim?

– 5199 sayılı Hayvan Refahı Kanunu, İl Hayvan Refah Komisyonu Kararı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı uyarınca vatandaşlarımız veya kurumlarımız bağlı bulundukları ilçe belediyesine telefonla veya dilekçe ile başvurabilirler.

Belediyeler köpek toplayabilir mi?

Hayvan Refahı Uygulama Yönetmeliği’nin 21/G maddesine göre; belediye sınırları dışında kalan avlanma alanlarında, belediye, gönüllü kuruluşlar veya diğer üçüncü kişiler tarafından sahipsiz hayvan bırakılamaz.

Ölen köpekleri belediye alıyor mu?

Ölen hayvanlar tıbbi atık olarak özel torbalarda belediyeye teslim ediliyor.

Sahipsiz köpekler nereye bırakılır?

Yürürlükteki Hayvanları Koruma Kanunu ve 2004 tarihli Hayvanları Koruma Yönetmeliği gereği belediyeler, hayvan türlerine göre bakımevi kurmakla yükümlü olup, 2004 yılından bu yana sahipsiz hayvanların aşılanıp kısırlaştırılarak alındığı yere geri bırakılması zorunluluğu getirilmiştir.

Başıboş köpeklere ne olacak?

Parlamento’dan geçen yasa, yerel yönetimlere sahipsiz köpekleri hayvan barınaklarına götürme ve rehabilite edilen köpekleri sahiplenilinceye kadar bu barınaklarda barındırma zorunluluğu getiriyor.

Sahipli köpeği belediye alabilir mi?

Polisin kendi veya sahipsiz hayvanlarına müdahale etmesi kanuna aykırıdır. Şehir polisinin kendi veya sahipsiz hayvanlarına ve onları beslemeye çalışan gönüllülere müdahale etmesi kesinlikle kanuna aykırıdır! Türk Ceza Kanunu’na göre, hayvanlara zulüm konusunda yetkili makamlar mahkemelerdir.

Sokak köpeğini toplamayan belediye nereye şikayet edilir?

153 ve köpek şikayetleri – Şikayetler var.

Hayvan yasası nedir 2024?

Madde) Kanuna göre, sahipsiz sokak hayvanlarından büyükşehir belediyeleri ile il belediyeleri sorumlu olup, sahiplendirme hizmeti vermeyen belediye başkanları ve belediye görevlilerine 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Sokak köpeklerinin verdiği zarardan kim sorumludur?

Bir kişinin sokak köpekleri tarafından ısırılması ve yaralanması ve kuduz tedavisi görmesi durumunda idari hizmet eksikliği meydana gelir. İlçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve valilik, meydana gelen maddi ve manevi zarardan birlikte sorumludur.

Köpeklerin toplanması için nereye başvurulur?

– 5199 sayılı Hayvan Refahı Kanunu, İl Hayvan Refah Komisyonu Kararı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı uyarınca vatandaşlarımız veya kurumlarımız bağlı bulundukları ilçe belediyesine telefonla veya dilekçe ile başvurabilirler.

Başıboş köpeklere ne olacak?

Parlamento’dan geçen yasa, yerel yönetimlere sahipsiz köpekleri hayvan barınaklarına götürme ve rehabilite edilen köpekleri sahiplenilinceye kadar bu barınaklarda barındırma zorunluluğu getiriyor.

Köpeklere ne olacak 2024?

Kanun 17 maddeden oluşmuştur. 02.08.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mcgrup.com.tr